12 Temmuz 2016 Salı

Yeşil Çayın Cilde Nasıl Faydaları Vardır?


Yeşil çayın yararlarına dair az bir şey bilen birisi bile size iki yararını hemen sayabilir. Birincisi yeşil çay, kanser riskini azlatmaktadır. İkincisi, yeşil çayın zayıflamaya faydası vardır.
Bunlar katiyen yalan değil. Bilakis, kanseri önlemesi ve metabolizmaya katkı sağlayarak daha çok kalori yakmaya yardımcı olması yeşil çayın en önemli iki faydasıdır. Bunlar gibi başka şeyler de sayılabilir. Mesela kalbi koruması, diş çürüklerine engel olması ve kolesterolü düşürmesi. Yeşil çayın pek sözü edilmeyen ama çok güçlü bazı faydaları ise ciltle ilgili olanlardır.

Yeşil çayın cilde faydaları iki türlüdür. Birinci grupta yeşil çayı doğrudan içmekle cilde sağladığı yararlar var. Bunlar yeşil çayın vücudunuza kazandırdığı genel sağlığın sonucu olarak cildinize canlılık gelmesi şeklinde oluyor. Bir bardak yeşil çay bütük ölçüde sudan ibarettir ve dehidrasyona karşı bedeni korur. Vücuda giren su tabi ki öncelikle cilde canlılık kazandırmaktadır. Su içmeyi unutan hanımlar belki yeşil çayı unutmazlar. Yeşil çaydaki kafein ise kan dolaşımını hızlandırır ve cilde sıvı transferini artırır. Böylelikle yeşil çay içtiğiniz zaman derinizin nemini koruması için bir adım atmış olursunuz.

Yeşil çayın cilde uygulanması daha da iyi sonuçlar verir. Yeşil çayın en önemli etken maddesi kateşinlerdir. Bunlar kanseri önleyici ve yaşlanmayı geciktirici etki yapar ve harp olan dokuların temizlenerek yenilenmesi sağladıkları gibi mikroplar ve enfeksiyonlarla savaşırlar. Kateşinler antioksidandır. Bunlar, ağız yoluyla alındığında da sonunda deriye ulaşabilirler ama hem vücudun her tarafında dağıldıkları için etki az olur hem de cildinizin et üst katmanına tesir edemeyebilirler. Yeşil çayın cilde uygulanması hem cilde güzellik kazandırır hem de deri kanseri riskini azaltır.

Yeşil çayın cildinize faydalarından en iyi şekilde nasiplenmek için kendi harırlayacağınız bir yeşil çay maskesini daha etkili olacaktır. Yeşil çayın etken maddeleri olan antioksidanlar, yapraklardan suya geçtikten sonra uzun süre beklemeye kesinlikle dayanıklı maddeler değillerdir ve bunlar dışarıdan hazır alınmış yeşil çay maskelerinde büyük ölçüde kaybedilmiş durumda olabilmektedir. Evde yeşil çay maskesi hazırlamak hiç de zor değil. Bunun için verilen tariflerin bir kısmında her ne kadar yeşil çayı kuru olarak kullanmanız tavsiye edilse de doğru olan yeşil çayı iyice demleyip sıvı halde başka bitkilerle karıştırmaktır. Çünkü yaprağın içinde iken antioksidanlar yüzünüze çok etki etmeyecektir. Ancak bunların suya çıkmasını sağlayıp vakit kaybetmeden yüzünüze uygularsanız cildinizin nemlendiğini ve gençleşip güzelleştiğini göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.